Ako sa k nám dostanete

Pre tých, ktorí rozmýšľajú nad najlepším variantom, ako sa dostať do Trnavy, sme pripravili malú pomôcku.

V prípade, že cestujete zďaleka a na transport využívate leteckú dopravu, mohli by vás zaujímať nasledovné informácie. Najbližšie letiská sa nachádzajú v Bratislave, vo Viedni a v Budapešti. Z týchto troch metropol sa jednoduchým spôsobom do Trnavy dostanete či už vlakom alebo autobusom. Z Viedne chodí priamy spoj približne dvakrát za deň, pričom takáto cesta netrvá dlhšie ako dve hodiny. Pri transporte z Budapešti však budete musieť prestupovať. Z nášho hlavného mesta chodia spoje pomerne často a pravidelne. Ak sa vyhnete tradičným ranným a poobedňajším kolónam, cesta autobusom netrvá dlhšie ako hodinu.

Uprednostňujete cestu vlakom? Do Trnavy sa bez problémov dostanete takmer z každého kúta Slovenska. Mesto je súčasťou železničného uzlu, Bratislava – Žilina – Košice, čo je hlavná trať na území Slovenskej republiky. Ďalšia dôležitá trať smeruje do Kútov, kde predlžuje južný železničný ťah do Českej republiky. Železničná a autobusová stanica sú vedľa seba, takže vzdialenosť do centra je rovnaká.

Tí z vás, ktorí vlastnia automobil, sa do Trnavy môžu vybrať dvomi trasami: cez diaľnicu  alebo po „starej ceste“. Diaľnica D1 je primárnou cestnou trasou, po ktorej sa dostanete z Bratislavy do Trnavy, Žiliny, Prešova až do Košíc. Prvý spôsob je, prirodzene, rýchlejší a po pol hodine strávenej cestovaním si už môžete vychutnávať kávu v centre mesta. V opačnom prípade strávite za volantom približne dvakrát toľko času, pričom máte možnosť cestou spoznať okolité obce. Postupovať budete smerom na Senec, odkiaľ vás informačná tabuľa navedie na dedinku Blatné, ďalej navštívite obec Báhoň a z diaľky miniete Cífer.

Pevne veríme, že po prečítaní predchádzajúcich  riadkov vám už nič nebude brániť v návšteve nášho krásneho mesta.

Foto: Jana Gmitterová, Blažej Vittek

 
 
 

Čo sa deje v regióne
marec 2024
4PO 4UT 4ST 4ŠT 4PI 4SO 4NE
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ubytovanie na mieru