Parkovanie

Ak patríte medzi jedincov, ktorí uprednostňujú cestu autom, nasledovné riadky sú určené práve vám. V Trnave sa nachádza niekoľko platených parkovísk, kde môžete so svojím vozidlom bezpečne zaparkovať a ďalej si vychutnávať krásy mesta z pohľadu chodca.

Parkoviská sú rozdelené do 3 základných zón: Zóna A, Zóna B a Zóna C. Najfrekventovanejšou z nich je, prirodzene, tá prvá. Nachádza sa v historickom centre a je ohraničená komunikáciami Hlboká, Kollárová, Hospodárska, Zelený kríček a Rybníková. Za hodinu parkovania zaplatíte 0,50 Eur. Lístok si môžete zakúpiť v automatoch na parkovacie lístky, ktoré sú viditeľne označené a rozmiestnené v centre mesta. V prípade, že nemáte „drobné“ a platíte SMS správou, cena sa navýši o 10 centov.

Športové typy, ktorým neprekáža prejsť niekoľko krokov navyše, môžu rovnako pohodlne zaparkovať v Zóne B. Patrí sem parkovisko na Kollárovej (oproti parným kúpeľom), Hospodárskej a Rybníkovej ulici (pri športovej hale Slávia). Lacnejšie parkovné zaplatíte tiež na Kollárovej ulici od križovatky s Hlbokou až po križovatku s Hospodárskou ulicou, na Zelenom kríčku a Šrobárovej ulici. Hodina parkovania v týchto častiach vás vyjde na 0,20 Eur, pri platbe SMS správou si opäť priplatíte 10 centov navyše.


Parkovanie v zóne B

Špecifickú Zónu C tvorí parkovací priestor na Starohájskej ulici pri Mestskej poliklinike, budove Úradu Trnavského samosprávneho kraja a budove Daňového úradu. Je to jediné spoplatnené parkovisko v Trnave, kde za prvú hodinu parkovania neplatíte. Čas si však starostlivo kontrolujte, pretože za druhú hodinu parkovania zaplatíte 20 centov a od tretej hodiny 50 centov za každú začatú hodinu parkovania.


Parkovisko na Starohájskej ulici

Samozrejmosťou sú ročné, polročné, štvrťročné a mesačné parkovacie preukazy.

Foto: Elena Ursinyová, Jana Gmitterová

 
 
 

Čo sa deje v regióne
marec 2024
4PO 4UT 4ST 4ŠT 4PI 4SO 4NE
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ubytovanie na mieru